escape game

#Watisergebeurd

Haar slaapkamer is leeg. De ouders van Yara zijn hysterisch en in paniek! Yara is nergens te
vinden. Belangrijke spullen zoals: tas, jas en mobiel heeft ze meegenomen.
ZE IS VERMIST!

#REDYARA

Jullie zijn de recherche en hebben van jullie leidinggevende te horen gekregen dat de
slaapkamer van Yara onderzocht moet worden. Kunnen jullie erachter komen waarom Yara
vermist is en waar ze is? Is ze in gevaar of is ze een opstandige weggelopen tiener die haar zin niet krijgt?

Trouwens, de tijd dringt!

Over #YNG Escape Game

#YNG escape game is een escaperoomspel met 4 identieke escaperooms die tegelijkertijd gespeeld worden. Er worden teams gemaakt van maximaal 7 personen, en je strijdt om wie het eerste weet waarom Yara vermist is. Maar erg veel tijd heeft het winnende team niet om dit te vieren, want alle 4 de recherche teams moeten als een razende samenwerken om Yara te redden.

Lukt het jou als recherche om binnen 60 minuten je taak te volbrengen en deze zaak op te lossen?

Wat leer je door de Escape Game

Een levensechte belevenis die jongeren weerbaarder en sterker maakt op sociale media. De #YNGescapegame-ervaring bestaat uit 3 delen, namelijk: Voor professionals die jongeren en hun complexe omgeving weerbaar en sterker willen maken tegen.

#YNG Escape Game is een escaperoomspel met 4 teams die tegelijkertijd strijden tegen de klok.

Fase 1

Experience
De experience van de #YNG Escape Game is ontwikkeld door You!nG en wordt begeleid door twee You!nGprofessionals samen met een lokale professional, begeleider, jongerenwerker, leraar of ouder. Daarbij staat ‘plezier bij leren voorop. Dit is heel belangrijk.
Als je jongeren betrokken wilt maken, moet je ze niet het idee geven dat ze iets niet kunnen, maar dat ze het op een leuke manier kunnen leren. De jongeren werken met elkaar. Zo is de #YNG Escape Game ook een vorm van “teambuilding”.

Fase 2

Feedback
De feedbackworkshop na de #YNG Escape Game:
Op een interactieve manier nabespreken van de ervaringen en beleving tijdens de Escape Game
met You!nG in samenwerking met de lokale professional, begeleider, jongerenwerker, leraar of ouder. In deze stap is bewustwording belangrijk. In de briefing achteraf wordt besproken wat er goed ging en wat niet en wordt er al een koppeling gemaakt met de belevingswereld van de jongeren.

Fase 3

Het lesprogramma
Het lesprogramma voor de professional die met de jongeren werkt:
Het groepsprogramma is ontwikkeld door You!nG en wordt vervolgens uitgevoerd door de lokale professional, begeleider, jongerenwerker, leraar of ouder. Dit lesprogramma is gericht op de
gevaren en kansen van social media. Het programma is interactief en jongeren hebben hun smartphone nodig bij het groepsprogramma.

Meer zien

Ankie van Tatenhoven
Wethouder Lansingerland

De #YNG EscapeGame helpt mee in het opgroeien tot evenwichtige volwassenen.

Jongerenwerker
Welzijnsorganisatie

De casus die in de EscapeGame speelt, zien wij terug in ons werk. Daarom is het goed om met jongeren deze EscapeGame te spelen en het gesprek aan te gaan.

Hulpverlener
Jeugdberscherming

Ook ikzelf heb geleerd van de EscapeGame. Met name van de Feedbackworkshop. Daar worden zaken genoemd over social media waardoor ik weer goed op de hoogte ben.