We have a DREAM!
Ik droom van een generatie jongeren die in zichzelf geloven, die hun talenten kennen en deze inzetten in de maatschappij. De werkelijkheid is helaas anders en dat is precies de reden waarom You!nG bestaat.
We ontwikkelen trainingen, groepsprogramma’s en meer voor professionals zoals jij in welzijn, onderwijs en jeugdzorg. Zodat jij er kunt zijn voor de volgende generatie jongeren.
You!nG is opgericht door Bianca Boender
Bianca heeft ruim 16 jaar ervaring in het werken met (allochtone) jongeren, onder andere in het welzijnswerk. Daarnaast is zij een ervaren trainer, methodiekontwikkelaar en coacht Bianca professionals en teams in hun werk met jongeren. Samen met een aantal anderen heeft Bianca aan de basis gestaan van MeidenSterk waar zij ambassadeur van is. Ze is moeder van drie jongens en drie meiden en heeft bovendien vijf pleegpubers.
Bianca werkte aantal jaren bij de landelijke jongerenorganisatie YFC. Daar ontwikkelde zij onder andere de meidenmethodiek SuperWoman en het SuperWoman ThemaSpel. De SuperWoman-methodiek werd in 2010 door het Nederlands JeugdInstituut (NJI) als good practice beschreven in een onderzoek naar meidenwerk.
Inmiddels heeft Bianca Boender verschillende You!nGmethodieken ontwikkeld en diverse andere werkvormen om verschil te maken in het leven van jongeren
Wij werken bewust vanuit 4 thema’s
You!nGcrew
Het You!nG team bestaat uit medewerkers die op vrijwillige basis meehelpen aan de tot stand koming van de methodieken en de trainingen.
7 basisbehoeften
De basisbehoeften Dr. J.E. Young, Farrell & Shaw staan centraal in de methodiek en groepsprogramma’s. Hoe vind je deze terug in onze methodiek en groepsprogramma’s:
1 Basisveiligheid
We bevorderen de onderlinge veiligheid tijdens de groepsprogramma’s doordat we afspreken met de jongeren dat alles wat we bespreken en meemaken vertrouwelijk behandelen. We bespreken het niet met anderen buiten de groep en gebruiken gebeurtenissen in of buiten de groep nooit op een nare manier tegen iemand.
2 Verbondenheid
Tijdens de groepsprogramma’s bevorderen we bij de jongeren de onderlinge verbondenheid doordat we proberen elkaar te respecteren, te steunen en te stimuleren.
3 Zelfwaardering
We bevorderen bij de jongeren een realistische zelfwaardering door elkaar te becomplimenteren wanneer de gelegenheid zich voordoet en we een compliment of aanmoediging passend vinden.
4 Autonomie
We bevorderen autonomie door ieder zelf verantwoordelijk te maken voor zijn eigen aandeel binnen de jongeren en de keuzes die zij daarin maakt.
5 Zelfexpressie
We bevorderen zelfexpressie door elkaar te respecteren en te waarderen met onze eigen unieke talenten, stijl, creativiteit, wensen en grenzen.
6 Realistische grenzen
We bevorderen realistische grenzen door gedrag, dat jongeren zelf of een ander kan schaden, te benoemen en te zeggen wat het met onze gevoelens doet. Waar mogelijk en gewenst zoeken we daarna samen naar oplossingen.
7 Spontaniteit en spel
We proberen zo opmerkzaam mogelijk te zijn op emoties en de daarbij horende behoeften zodat we die kunnen gaan leren vervullen bij de jongeren zelf en onderling. We moedigen de jongeren aan om vrijheid van emoties en behoeften te uiten.
Door alle programma’s heen proberen we veel plezier met elkaar te hebben en is er veel mogelijkheid voor spel en fantasie! Hierbij speelt de theater methodiek een grote rol.